ziA - zijn in Aandacht
Je bent al alles wat je ooit zou willen worden


Brenda Mylle 

Wetenschappelijke bachelor psychologie

Integratief psychotherapeut

Wandeltherapeut 

Traumatherapeut

Mindfulnesstrainer (MBSR/MBCT) 
opg
eleid aan het Instituut voor  Aandacht en Mindfulness (I AM) 
Erkend door I AM (B) en See True (NL) categorie 1   

Opgeleid tot MBCL-trainer bij Frits Koster en Erik Van den Brink 

Even voorstellen ...

Brenda Mylle, geboren in 1960 en de fiere moeder van een zoon die al enige tijd zijn eigen weg in het leven heeft gevonden. Mie van twee  schatten van kleinzoontjes.   

Ik begon mijn loopbaan vele jaren terug in de gezondheidszorg en meer bepaald in een rust- en verzorgingstehuis voor ouderen. Na een tijdje in de verzorging te hebben gewerkt, begon een ander facet van de rusthuiswerking mijn belangstelling te prikkelen. Het creatieve in combinatie met het sociale boeide me en zorgde ervoor dat ik verschillende jaren met groepen ouderen heb gewerkt in de functie van animatieverantwoordelijke.
Rond diezelfde periode kwam ik in aanraking met meditatie. Een jarenlange, dagelijkse meditatiepraktijk volgde hieruit.
 
Mijn loopbaan nam een andere wending toen ik bij een ziekenfonds ging werken. Ongeveer gelijktijdig vatte ik ook de studie tot bachelor in de psychologie aan. Tijdens mijn studie kwam ik in contact met mindfulness en ook dat wekte mijn interesse. Mindfulness bleek effectief te zijn om stress te reduceren, om terugval in depressie te voorkomen, om beter te leren omgaan met chronische pijn ...
Ik vroeg me af wat mindfulness aan mijn studie psychologie én aan mijn eigen meditatiepraktijk kon toevoegen. Zo kwam ik terecht bij het Instituut voor Aandacht en Mindfulness (I AM) van dr. David Dewulf waar ik de 8-weken basistraining ging volgen. Onder de indruk van mijn ervaringen met deze training en van de mogelijkheden die mindfulness te bieden heeft, besloot ik om de volledige opleiding tot mindfulnesstrainer MBCT/MBSR (Mindfulness-Based Cognitive Therapy / Mindfulness-Based Stress Reduction) te volgen.
 
Met het trainersattest op zak zet ik mij al sinds 2009 in om de enorm rijke ervaring die deze aandachtstraining mij geschonken heeft met anderen te delen. Nu volg ik op regelmatige basis meditatieretraites en bijkomende studiedagen. 

Daarnaast volgde ik ook volgende opleidingen: integratief psychotherapeut, MBCL-trainersopleiding (Mindfulness-Based Compassionate Living), ACT voor hulpverleners  (Acceptance and Commitment Therapy), integratief rouwconsulent, basisopleiding Voice Dialogue, wandeltherapeut en traumatherapeut. De inzichten die uit deze verschillende opleidingen combineer ik tot aandachtstherapie.