ziA - zijn in Aandacht
Je bent al alles wat je ooit zou willen worden (Thich Nhat Hanh)

Even voorstellen ...
 
Brenda Mylle, geboren in 1960 en de fiere moeder van een zoon die al enige tijd zijn eigen weg in het leven heeft gevonden.
 
Ik begon mijn loopbaan vele jaren terug in de gezondheidszorg en meer bepaald in een rust- en verzorgingstehuis voor ouderen. Na een tijdje in de verzorging te hebben gewerkt, begon een ander facet van de rusthuiswerking mijn belangstelling te prikkelen. Het creatieve in combinatie met het sociale boeide me en zorgde ervoor dat ik verschillende jaren met groepen ouderen heb gewerkt in de functie van animatieverantwoordelijke.
Rond diezelfde periode kwam ik in aanraking met meditatie. Een jarenlange, dagelijkse meditatiepraktijk volgde hieruit.
 
Mijn loopbaan nam een andere wending toen ik bij een ziekenfonds ging werken. Ongeveer gelijktijdig vatte ik ook de studie tot bachelor in de psychologie aan. Tijdens mijn studie kwam ik in contact met mindfulness en ook dat wekte mijn interesse. Mindfulness bleek effectief te zijn om stress te reduceren, om terugval in depressie te voorkomen, om beter te leren omgaan met chronische pijn ...
Ik vroeg me af wat mindfulness aan mijn studie psychologie én aan mijn eigen meditatiepraktijk kon toevoegen. Zo kwam ik terecht bij het Instituut voor Aandacht en Mindfulness (I AM) van dr. David Dewulf waar ik de 8-weekse basistraining ging volgen. Onder de indruk van mijn ervaringen met deze training en van de mogelijkheden die mindfulness te bieden heeft, besloot ik om de volledige opleiding tot mindfulnesstrainer MBCT/MBSR (Mindfulness-Based Cognitive Therapy / Mindfulness-Based Stress Reduction) te volgen.
 
Met het trainersattest op zak zet ik mij al verschillende jaren in om de enorm rijke ervaring die deze aandachtstraining mij geschonken heeft met anderen te delen. Daarnaast volg ik ook op regelmatige basis meditatieretraites en bijkomende studiedagen rond mindfulness (klik hier voor een greep uit deze studiedagen). 

Toen jaren geleden twee personen die mij heel dierbaar waren overleden, ontkiemde in mij het zaadje om anderen te helpen ondersteunen in hun rouwproces. Om onbepaalde reden kwam dit zaadje er echter niet toe om verder te groeien. Maar doordat ik tijdens de mindfulness-trainingen vaak in contact kom met mensen die op een of andere manier met verlies of rouw geconfronteerd worden, kreeg het zaadje meer voeding en werd het groter en sterker. Het werd sterk genoeg om me de stap te laten zetten naar de opleiding rouwconsulent.

De opleidingen MBCL (Mindfuness-Based Compassionate Living), ACT voor hulpverleners (Acceptance and Commitment Therapy) en de 4-jarige opleiding tot integratief psychotherapeut waren zowat het natuurlijke gevolg van mijn vooropleidingen. De inzichten die ik uit deze verschillende opleidingen kon halen, combineer ik tot aandachtstherapie.