ziA - zijn in Aandacht
Je bent al alles wat je ooit zou willen worden


Een afspraak maken

Je kunt een afspraak maken door te bellen (of een bericht na te laten) op het nummer 0488 156 904 of door een mail te sturen naar info@zijninaandacht.be

Therapie

We krijgen vroeg of laat allemaal met pijnlijke en onaangename ervaringen te maken. 
Het leven kent nu eenmaal zijn hoogtes en laagtes en emotionele pijn is daarbij niet te vermijden. Heel vaak kom je daar op eigen kracht door. Soms zijn de uitdagingen zo groot dat het je daar wat hulp bij kunt gebruiken. Je denkt dan soms dat de situatie uitzichtloos is en dat je het niet meer aan kan. Of je voelt je onzeker, bang, machteloos, boos, tekort gedaan, schuldig ...

Via aandachtstherapie  (een combinatie van integratieve psychotherapie, mindfulness-based cognitieve therapie en ACT)  kan je leren om op een nieuwe manier tegen je problemen aan te kijken. Je kunt er niet voor zorgen dat alles altijd aangenaam zal zijn in je leven. Wat we wel kunnen bereiken is dat onze relatie met aangename en onaangename gevoelens verzachten. We doen dit door een niet-oordelende, milde relatie aan te gaan met wat er is. Dit schenkt ons meer vrijheid in moeilijke omstandigheden.

Bij aandachtstherapie is het niet de bedoeling om diepgaand het verleden en de oorzaken van jouw problemen te onderzoeken. Wat we wel doen is kijken wat het nu met je doet en hoe je hier nu best mee kunt omgaan. Als begeleider ga ik daarbij niet oordelen, maar je eerder een spiegel voorhouden. Het is durven stilstaan bij wat er aanwezig is - ook al is dit niet altijd gemakkelijk.  Hiervoor wordt gebruikt gemaakt van metaforen en mindfulnessvaardigheden.

Door met aandacht en mildheid aanwezig te zijn, kan er een nieuwe vorm van begrijpen ontstaan. Hierdoor krijg je de kans om te (her)ontdekken wat nodig is om jouw leven weer 'hanteerbaar' te maken en de dingen te doen die jouw leven waardevol maken.


Hoe verloopt de begeleiding?
 
De begeleiding start altijd met een eerste verkennende gesprek. Tijdens dit gesprek wordt gekeken naar jouw hulpvraag en wat ik hierbij kan betekenen. Daarna besluiten we samen  of er een vervolgafspraak komt of als doorverwijzing beter is. 
 
De frequentie van de vervolgsessies bepalen we in samenspraak en afhankelijk van jouw behoefte. Tijdens de sessies worden oefeningen en opdrachten ge├»ntroduceerd waarmee je thuis ook aan de slag kunt. 

Elke sessie (ook het eerste verkennende gesprek) duurt een uur en kost 50 euro.  Er wordt afgerekend na afloop van elke sessie (er is geen bancontact).

Leden van CM en Bond Moyson kunnen een beperkte terugbetaling krijgen van hun ziekenfonds. Meer info over deze tegemoetkoming kan je terugvinden op de website van het betreffende ziekenfonds. Je kunt daar ook het formulier downloaden dat je nodig hebt om van de terugbetaling te kunnen genieten.


ziA valt onder de bijzondere vrijstellingsregeling kleine ondernemingen en rekent geen BTW aan.